Provincie Antwerpen

Bezoeken

 

Vrij bezoek

Wil je de molen aan het werk zien? Kom dan kijken wanneer onze molenaars de molen openhouden. Bij voldoende wind doen ze hem ook draaien en malen.

De molen is elke eerste en derde zondag van de maand open van 13:00 tot 17:00 uur

Wil je al meer weten over de molen? Bekijk dan onderaan de pagina de reportage van rtv. 

Groepsbezoek

Wil je de molen met een groep bezoeken op een ander tijdstip? Reserveer dan je groepsbezoek telefonisch of via mail bij Toerisme Westerlo:

Telefoonnummer: 014 54 54 28

Email: info@toerismewesterlo.be

Je inschrijving is niet compleet zonder ingevuld reservatieformulier. Dit kan je terugvinden op de website van Toerisme Westerlo.

Reserveer bij voorkeur ten laatste 3 weken op voorhand. Zo zijn we zeker dat we nog één of meerdere molenaar(s) kunnen vinden die je kan/kunnen ontvangen.

De molenaar(s) verwelkomt/verwelkomen je op het afgesproken uur aan de windmolen, Molenwijk 72, 2260 Tongerlo, Westerlo. De locatie van de parking vind je terug bij contact.

Een bezoek in de molenkast duurt gemiddeld 20 minuten tot een half uurtje. Heeft je groep veel vragen, dan kan je natuurlijk wat langer blijven.

Doordat de ruimte in de molenkast niet heel groot is, laten we maximaal 15 personen toe. Grotere groepen worden opgesplitst en ontvangen door meerdere molenaars. Terwijl een eerste deel van de groep de molen dan bezoekt, licht een andere molenaar al wat zaken toe buiten de molenkast. Nadien wordt er uiteraard gewisseld.