Provincie Antwerpen

Bakhuis

In de tuin van de vroegere molenaarswoning staat een eeuwenoud bakhuisje. Dit gebouwtje werd in de 17de eeuw samen met de molen, het molenhuis en de schuur gebouwd in opdracht van de abdij van
Tongerlo. Eeuwenlang werden hier door de molenaar en zijn gezin broden gebakken voor de paters en de omwonenden. Ook nu nog wordt de oven gebruikt, maar dan in een hedendaags concept. Je kan er nu heerlijke ambachtelijke broden kopen of genieten van een bakworkshops.

Om dat mogelijk te maken restaureerde Stichting Kempens Landschap het bakhuisje in 2018-2019. Nadien werd het ingericht met alle nodige materialen om er opnieuw optimaal brood te kunnen bakken. Dit gebeurde dankzij een subsidie van "Landschapspark De Merode"


Bestel je ambachtelijk gebakken brood

Wist je dat je elke eerste zondag van de maand van lekker versgebakken brood van de Beddermolen kan genieten? Onze vrijwillige bakkers kneden en bakken voor jou lekker ambachtelijk brood volgens de regels van de kunst. Het enige dat jij moet doen is je bestelling op voorhand doorgeven via onderstaand formulier.  Bestellen kan tot zaterdag 15 uur. Je brood afhalen doe je tussen 15:00 en 16:45 uur.

Volgende bak is voorzien op 2 juni.

Bestel hier jouw ambachtelijk gebakken brood.

 

Op termijn zullen onze bakkers ook workshops organiseren waarin ze jou de kneepjes van het broodbakken leren. Interesse? Hou onze pagina dan zeker in de gaten.